Moja Zgodba

Urška Šorn​

Urška Šorn je mama dveh otrok, velika ljubiteljica narave in predana raziskovalka naravnih pristopov k zdravju, ki človeku omogočajo optimalno počutje v lastnem telesu.

Zdravje je njena največja vrednota oz. bogastvo, zato uživa v raziskovanju možnosti naravnega zdravljenja, zdravega življenjskega sloga, povezavi zdravja z našim mišljenjem, proučevanju vzrokov bolezni in samoozdravitvenih sposobnosti človeka.

Je tudi ustanoviteljica Facebook skupine Zvest sebi, podjetnica, avtorica in ustvarjalka vsebin, povezanih z njenimi najpomembnejšimi vrednotami: zdravjem, osebno rastjo in partnerskim odnosom.

Se tudi ti kdaj ozreš nazaj in začutiš hvaležnost za vso pot, ki si jo prehodila?

Morda se boš poistovetila z mojo zgodbo in našla kaj koristnega zase, a za začetek naj se predstavim – sem Urška Šorn.

Lepo je biti mamica dvema fantkoma, ki sta moj največji navdih in me vsak dan spominjata, kako pomembno je živeti v sedanjem trenutku in v stiku s sabo. Sem tudi žena zame najbolj idealnemu možu, ki me zna nasmejati do solz in je močen steber, na katerega se lahko vedno naslonim. On pravi, da sem njegova sivka, jaz pa, da je on moj hrast.

V preteklosti sem velikokrat pozabila nase, na svoje vrednote in se v želji po ugajanju toliko oddaljila od sebe, da sploh nisem več vedela, kaj si zares želim.

Z motivom, da izpolnim pričakovanja svoje družine, sem marca 2016 končala študij, ki je bil prava nočna mora.

Čeprav sem 8 let čakala na ta dan, ki me bo “rešil” vseh pritiskov, sploh nisem občutila pravega zadovoljstva, kar je bil zame prvi velik opomnik, da dosežen cilj ni izpolnjujoč, če na poti do tja ne uživaš.

Po 11 mesecih preprosto nisem več zdržala in rekla sem si: “Dovolj! Prehenala bom delati nekaj, kar ni pravi izraz mene, v okolju, ki ni v skladu z mojimi vrednotami in mi sesa življenjsko energijo.”

Vedela sem, da se bom popolnoma odklopila od čutenja sebe in postala apatična, otopela, če bom to pot nadaljevala, zato sem sprejela eno najboljših odločitev v življenju – dala sem odpoved in tako končno postavila sebe in svoje vrednote na prvo mesto!

Pri zadnji službi sem torej dojela, kako sem vsa ta leta zaman čakala na zunanjo spremembo in se pritoževala, namesto, da bi prevzela odgovornost za vse, kar se mi dogaja. Zaradi pomanjkanja ljubezni do sebe in travm iz otroštva sem pristala v nespoštljivih odnosih, zame neprimernem študiju in službah, zato je bilo ozaveščanje in zdravljenje teh ran ključnega pomena pri moji osebnostni rasti.

Fizični umiki (selitev, zaključek odnosa, sprememba službe) me dejansko niso osvobodili, kot sem mislila, ampak je vsa ta čustvena prtljaga ostala na meni. Moje najpomembnejše spoznanje zadnjih let je to, da ključ ni v spreminjanju, ampak v sprejemanju sebe in v nežnem, sočutnem odnosu do sebe.

Ko si dovolimo zaznati in se pomiriti z vsemi najtemnejšimi delčki sebe, damo prostor transformaciji. To je zame prava svoboda, prava notranja izpolnitev.

Še vedno se kdaj ujamem v vlogo žrtve, a ko se ustavim in opazujem svoja dva neustrašna junaka, se spomnim, kdo v resnici sem in kakšna sem bila kot 3-letna punčka brez “krame” – radostna norčava punčka z iskrico v očeh, ki sebe in življenja ne jemlje preveč resno.

Otroci se zavedajo, da so vredni že samo zato, ker obstajajo. Ne trudijo se, ne dokazujejo se, samo sijejo v svoji lepoti, in nas spominjajo, da se vse, kar iščemo, skriva v nas samih.

POSLANSTVO

Biti zvesta sebi, živeti v skladu s svojimi vrednotami in za sabo pustiti boljši svet.

ZDRAVJE

SVOBODA

DRUŽINA

ODNOSI

Želiš biti del moje skupnosti?

V povezovanju je moč! 💪

Pridruži se novi rastoči skupnosti z več sto člani, kjer se družimo ozaveščeni ljudje s podobnimi vrednotami (osebna rast, zdravje, duhovnost). Skupina je zasebna (zaradi občutljivih objav in možnosti cenzure) in vstop je možen le preko povabila.

Dosedanje teme: covid-19, cepiva, vzroki bolezni in naravno zdravljenje, preseganje blokad, numerologija, nasveti za pozitivno porodno izkušnjo, miti o starševstvu in vzgoji, moč smeha.

Vpiši svoje ime in e-mail naslov ter prejmi povabilo v mojo zasebno Facebook skupino in občasna e-mail sporočila z eksluzivno vsebino in ugodnostmi 👇