Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju

Zvest sebi

Urška Šorn s.p.

Naslov: 406 An Buiog,

Bettystown,

Co. Meath, Irska.

PPS številka: 1789540GA

Telefon: 0353 85 219 6609

Email: info@zvestsebi.si

Vrste uporabnikov

Z registracijo na https://zvestsebi.si/moj-racun/ postanete član Zvestsebi.si. Pravico do nakupa v spletni trgovini Zvestsebi.si imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se jim pred nakupom ni treba registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij

Zvestsebi.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 1. Identiteto podjetja
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo
 3. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke, č) način plačila.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini zvestsebi.si ažurirajo in spreminjajo pogosto. Cena v spletni trgovini zvestsebi.si je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Rok dostave

Pri naročilu e-knjig, le-te prejmete v roku nekaj ur po prejetju svojega nakazila in na elektronski naslov, ki ste ga vpisali ob oddaji naročila, in v svoj uporabniški račun na zvestsebi.si.

Načini plačila

Spletna trgovina zvestsebi.si omogoča naslednje načine plačila:

 • Paypal.
 • Google Pay.
 • Kreditna kartica.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine zvestsebi.si. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsaka koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti, in jih dajte v košarico.
 • Na zaključku blagajne v okence ”koda kupona” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”unovči kupon”.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust samodejno odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.

Postopek nakupa

 • Izbira izdelka: Na spletni strani www.zvestsebi.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico in da lahko nadaljujete z nakupovanjem. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ”prikaži košarico” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
 • Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.zvestsebi.si je v zgornjem desnem kotu ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora spremeniti količino izdelka in klikniti “posodobi košarico”. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Nadaljujte z nakupi”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.
 • Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolniti klikniti gumb “na blagajno”.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu www.zvestsebi.si so na spletni strani www.zvestsebi.si vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na koncu nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Komunikacija

Zvestsebi.si bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS-sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo zvestsebi.si izrecno spoštovala.

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Zvestsebi.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih zvestsebi.si pregleda. Zvestsebi.si ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni zvestsebi.si ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Zvestsebi.si dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Zvestsebi.si ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Zvestsebi.si, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Zvestsebi.si.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Zvestsebi.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in videoelementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, ki jih je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Zvestsebi.si spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Zvest sebi se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@zvestsebi.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zvest sebi bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščala o poteku postopka. Zvestsebi.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Zvestsebi.si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Zvestsebi.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS)- ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.